nyår

ja vakna imorse av en konstig känsla, jag lyfte på täcket och nsåg att matti andersson sög av mig. jag blev mållös och tänkte vad händer nu. Jag lät det ske och plötsligt så var vi där, i himmelen båda två. jag tittade han i ögonen och sa, Så gör man inte!
given gris så åkte vi senare snowboard. Solberg med lagoma framsteg i backen.
Alla plankade upp till toppstugan söp nått så vettlöst som vanligt, det blev en farlig färd ner med olivia mellan benen men vi lever idag så vi är lyckliga.
sari skriver skitfort gott nytt år!

//salloway

hej det är mig

Såhär har vi det i Branäs...
bastar, ölar, nya frisyrer, väntar, klär oss, dricker mer, tänder ljus, klappar händerna, mer magiska låtar, allsång, anything for love, sari städar, thomas kommer snart, mattias telefonar, jossan är orolig, sari städar, mamma sa sluta, mackan skulle på afterski, magnus säger sören(igen), johan eftersvettas, matti ranglar,  myran drar sig i skägget, matti konstaterar, hellre ökänd än okänd, sari städar, mängden vill se Sing along, sari städar, myran dricker bayerskt, benga kommer snart, Mackan tror fortfarande att han är på afterski, sari slappnar av, dricker, dippar, "sten & stanley" Sten sjunger "living on a prayer, matti gnuggar bastu, pappa skiter i allt, johan KRÄVER rastasugan, är det stanley eller sten?!

Vi hörs om tre/fyra dar!
carl


Mysbånge!

Här sitter jag brevid Mackan som har mysbånge! Vad det nu är?! :P
Iaf! Nu har vi börjat bli lite fnissiga! 
Idag har jag Magnus, Johan och Mattias S åkt snowboard! Våran vän Johan har skrapat upp sin haka helt makalöst sött!
De andra har legat i stugan och kännt sig lite sådär bakfull man kan vara ibland!
Mattias A och Markush har legat i sängen hela dagen och bara druckit öl!
Sen gav Sari oss en helt fantastisk middag bestående av köttbullar och makaroner! Det smakade underbart!
Nu är vi iaf på g! Det vet vi! För vi har Charlie Sheen på tv:n nu! Och det är en karl som kan talö säger iaf Mackan!
Vi hörs och ses!

Peace love and innebandy!
//Magdude!

garderobsentré

ännu en ny dag, och kvällen var värre än tidigare. Carl och mackan dök upp vid elva och dom var mycket välkomna när de staplade in med ölbackarna.
Grannarna svalnade till lite och hängde med oss en sväng sen gick vi tillbaka och sjöng allsång hos dem. Det var trevligt.
Nu sitter vi inne i mattis och solbergs rum, Larsson, matti, Carl mackan och jag. De ligger i sängen och jag sitter på golvet och styr musiken, de andra drog sig iväg till backen jätte jätte tidigt. Myran ligger nere i soffan och sover, han tyckte att tre timmar var lite lite att sova:)

Ikväll får vi mer besök, det kan bli trevligt. Imorgon är det nyår och vilken middag vi ska laga till sen ska vi nog på nattklubb för 200 spänn, det är dyrt här i branäs:)

Ska krypa upp bland de andra i sängen nu, mys!;)

Ni missar något.

Tacotajm!

Nu har vi precis skalat våran prickiga lök! De vet Magnus som stod för den! Larsson stod för tomaterna och salladen! Sari ägde upp Larsson i köttfärsstekning! Myran har bastat, Sola har bastat och Matti likaså! Nu sitter vi här och bara väntar på våran fantastiska mat vi har tillagat! MEN! Vi saknar gurka, vet inte riktigt vart den har tagit vägen!
Nåväll! Vi ska nog få en fantastiskt måltid här iaf!

Idag degade vi stugan ett tag, sen kom vi på oss själva och tyckte att vi skulle ta en promenad! Magnus, Salle och Sola tog bräderna med sig och knallade upp för backen! Sola har redan lyckats blivit hånad av "obekanta" ! Men men! Det är inte lätt när man inte har alla hästar i stallet!

Jaja! Nu är det matdags!
Peace love and innebandy!

dag 2

ny dag, nya möjligheter. Kvällen/natten var galen, tror inte jag hörde tystnaden fören framåt 6 snåret, vaknade upp med isbitar på ögonfransarna och det lät som att huset började spricka av kylan. men visst har vi det bra i branäs.
Som ni sett är det gästinlägg lite då och då, och mer kommer det bli.

Idag får vi se om vi beger oss till backen eller vad vi ska hitta på, vore ju kul att kolla hur det ser ut här i krokarna.

På återseende!

myran calling!

hallå där alla glada!

Vi sitter ett gäng glada kamrater i den svenska fjällvärlden, och lever livets glada dagar. Elvis i stereon och rosé i glasen. Man kan knappt ta på stämmningen. Glade Glenn fräser köttbullar, Magnus sover på två flaskor vin o.s.v. Jag hoppas att ni med glädje skall följa våran fröjdefulla nyårsvecka. Och den här är till dig Björn "having to  mutch fun liksom", internt kanske, men ack så roligt! Imorn ska ni via blogg få följa när det glada sällskapet ger sig upp i backen och ger sig på det intensiva levernet i den farliga branten, vi hörs alla livsnjutare!

/Jonas "myran" Thomasén

Salloway inleder

hey hey,, sallowahär,,,  poppar the cherry här inya branäsbloggen så att säga,, vi börjar från början,,, ja börja dan me att packa hela sahlenfamilyvolvon full av öl o diverse braskitatthaibranäsprylar.... seen gav vi oss iväg... jag, herr larsson och Mr mattias andersson cruisa iväg på landsvägarna, för att senare vänta in o möta upp me resten av crewet ca 4 mil utanför branas,, vi tog oss in i stugan o alla valde sna sovplatser väl,,,, de slutaddeme att gosssarna i stugan tog ett bastubad på mellan 1 till 45 timmars bastubad varpå vi sen gick på alcoholrn ik en ovanligt men ack så underbar offensiv,, jag och herr larsson steppa runt till alla stugor  o hhälsa dom välkommna, me tanke på att vi enligt larsson har bott här i tre veckor... just för tillfälle har magman dyngslocknaat, myran tar vackra billder av mej vid mitt bloggande,, herr larsson sstår o läser the blog samtidigt som ja skriver o matti sätter sej ner o talar allvar,,, resten av crewet är utom mitt vetande,,,,,  nöjd över mitt inledande,, //salloway in branäs o ut kyss ja älskar er alla

Branäs nu

Kommit oss till plats i branäs och här kommer vi nog kunna trivas. ser hur bra ut som helst.
Tog oss ett tag och komma hit, efter en timme hade vi bara kommit till ok ekeby och det var ju inte enligt planerna, men nu är vi iallafall här och det ska nog bli hur bra som helst.
carl dyker upp imorgon kväll så idag får jag spendera min kväll med 6 andra killar;)

Julafton och juldagen var riktigt bra faktiskt, synd bara att staden är en riktig spökstad, inget händer förutom när någon kommer på att något ska hända och hittar på det. och nej, jag är inte sån, det är jag verkligen inte!

Nu ska jag fylla mitt glas med vin och invänta bastun.

Jag drömmer om en jul hemma..

Dan före dopparedan och det känns som 1 april ungefär, kan det inte få komma lite snö iallafall så man kan få lite känsla av det..
I varje fall, ska åka till örebro om en stund och inhandla det sista, inte ens det har jag gjort, det är skumt. Sen ikväll ska jag fira jul hemma hos Berglunds, det ska bli trevligt!

Helgen var toppen bra måste jag säga, fredagen var riktigt rolig och även lördagen även fast jag valde att vara nykter, så gick statt bra endå. Det är väldigt många bra stattbesök på kort tid nu så jag börjar bli orolig för att Juldagen kommer bli dålig, men jag hoppas inte!
Nu ska jag göra mig iordning sen åker vi.

God Jul!

I'm out of time..

Jag märker att jag ofta bloggar på torsdagar, torsdagar är nog min dag för då kan jag äntligen skriva: Imorgon är det Fredag igen:):)
Och det är ju faktiskt sant, ännu en vecka har gått och imorgon är det dags för helg igen. I veckan har jag jobbat jobbat och jobbat, men har även hunnit med att träna och att fika och julshoppa en del. Så jag har allt legat i denna vecka och nästa vecka är det ju äntligen jul:) Jag är så nyfiken!

Idag har jag och Carl fått oss lite julstämmning när vi var nere på stan och köpte julklappar. Jag hittade allt förutom två-tre stycken och jag tror att han blev klar med sitt. Nästa vecka ska jag in till örebro en sväng oxå, kanske hittar mina sista köp där, vore ju roligt med lite variation:)
I helgen blir dte jobb igen, men ska nog även passa på att gå ut imorgon och se Arvingarna, det kan nog bli bra. Ska förhoppningsvis även åka till Ludvika en sväng på söndag för att hälsa på nära och kära, även det kan bli bra, om det vill sig väl vill säga!
Nu ska jag börja julpynta lite i mitt rum, sen ska kanske jag och sofie baka Pepparkakor om hon blir klar i tid, mys på det!


förövrigt var vi ju i lägenheten i helgen, det var mysigt!

                                     


                                          
                           


Måndag, ett stort steg närmre

Idag har det varit en seg dag, tycker att tiden har gått hur segt som helst vet dock inte varför.
Har börjat med julstädningen, men ni som känner mig vet att när jag väl börjat ska det vara ordentligt, alla hyllor, alla lådor, allt ska gås igenom och det gör man inte på en timme så det får vänta resten tills en annan dag eftersom jag ska iväg och jobba om en liten stund. Mördarveckan på max denna vecka.

Helgen var lugn som det var planerat, iaf för mig. I fredags blev det idolfinal med arbetskompisarna och det var nog rätt att Kevin vann tror jag. Sedan satt jag mig i bilen för att åka och hämta ett fullt gäng killar. Och det var verkligen fullt i bilen må jag säga:) Sen blev det melkers en stund innan vi begav oss hemåt för att beskåda Carls sentimentala sida som jag aldrig lagt märke till tidigare, haha det var roligt!

Bio på lördag och vi skulle lika gärna kunnat låna hem filmen för det var bara vi två där i hela biosalongen och eftersom filmen hade världspremiär i fredags så blev vi lite fundersamma så jag gick tillockmed ner och fråga ännu en gång, men vi satt rätt och vi njöt filmen i absolut tystnad. ganska skönt faktiskt.
Sen blev det lugnt resten av kvällen, blev en ganska tidig kväll.
Söndag och äntligen dags för skyltsöndag, trodde jag. Vi var iväg men inte fan var stan öppen, den enda gången jag fått med mig Carl och så är inte stan öppet!? Det var inte alls kul, jag som hade längtat så, och så blev det inget.
Det fick bli en hel dag i Örebro-Kumla istället. Och det var mysigt och trevligt.

Du är helt underbar!

Don't stop the music

Det var värst vad det snöar ute. Frågan är bara om det kommer ligga kvar till jul eller inte. Man blir ju sjukt sugen på att gå ut och åka pulka:)

Idag är det fredag igen och det står återigen jobb på schemat, dock bara till 18 och det kan vara skönt. Ikväll ska jag nog inte göra allt för mycket, ska åka in till Kumla senare för att plocka upp en drös hockeyspelare, undra hur det ska gå!? Annars har jag inga större planer och likaså övriga dagar i helgen. Eller ja imorgon ska vi gå på bio, det var längesen nu, undra om det kanske kan vara ett år sen sist, får läsa  www.bulanberglund.blogg.se sen på söndag ska vi återigen göra ett försök att komma iväg till skyltsöndagen, hoppas på bättre lycka denna gång.

Nu ska jag iallafall strax åka till jobbet, få i mig lite mat först sen bege mig ut i snön:)


Jag längtar!

Lussebulle

Sitter och tittar på Extreme Home Makeover och jag måste erkänna att man faktiskt gråter en skvätt när dom flyttar på bussen och familjen får se sitt nya hus. Det låter ju ganska patetiskt och jag har aldrig gjort det förut, men det har väl kanske med julen att göra, vem vet!!

Igårkväll gjorde jag och Carl Pepparkakshus eller rättare sagt vi skulle göra det, men efter att Carl knäckt ena kortsidan gav han upp och gick och satt sig i soffan, så jag fick göra det mesta själv. men det var roligt endå tycker jag. Det blev fint, kristyren ser ut som slask men det gjorde inget i det stora hela. Vi har iallafall ett pepparkakshus. Nu ska vi bara hitta några gubbar och gummor som vill flytta in i det fram till julgransplundringen då det är dags att riva det!


rikigt så här fint var inte vårat hus, men som jag sagt tidigare så funkar inte kameran så inga kort blev det!!

Idag har vi bakat och gjort julgodis här hemma, det blev Lussebullar, knäck och kokosmums. Skulle gjort mer men vi orkade helt enkelt inte. Det fick bli ordentligt med julkänslor idag och det gillar jag verkligen. Jag längtar verkligen till jul, och sedan till nyår och branäs, det kan bli väldigt bra tror jag.:):)



Tog en promenad förut innan maten och det är så kul att gå runt bland kvarteren och se allas julpynt, en del hus lyser upp hela gatan, medans andra hur knappt syns i mörkret. Frågan är bara om man är för lat för att pynta eller om man helt enkelt inte bryr sig om julen, kanske har vi en och annan Grinch i våra kvarter.

drömmer mig bort..

Jag vill ha Alanya igen och igen och igen...



8 december

Vilken kväll det var i lördags, har nog aldrig haft det så roligt på statt, eller så var det väldigt länge sedan det var så. Musiken var bra, människorna trevliga och drinkarna goda. Jag hade en helt perfekt kväll helt enkelt. Tack för det!!

Som jag nämnt i tidigare inlägg så skulle det bli mycket hockey i helgen och det blev det. Åkte till Kristinehamn i lördags för att se KHC-KHT och det var en okej match tills den slutade 5-5 vilket inte var så lyckat, men vår klack var glada endå och en förlust kändes inte av en sekund under kvällen. Fortsatte sedan hem för att göra sig fin och hann med ett och annat glas glögg med mamma innan Carl hämtade upp mig och vi åkte till Varg för att sen sluta upp på Statt.
Efter statt fick jag lift av the Ant ner till max och sen tog vi oss hemåt för en skön sömn i sängen.

Söndagen blev det Kumla och faktiskt vinst denna gång. Carls pappa sa det det första han gjorde när jag satt mig i bilen. -Du, vet du, idag kan det nog bli vinst! Och så rätt han hade det. 5-0 tillockmed. Grattis Grattis!  När vi kom hem skulle vi egentligen ha gjort vårat omtalade pepparkakshus men istället åkte vi ner till Katrinedalskrogen och åt en bit mat för att fira deras vinst det var det värt. Pepparkakshuset får vänta.

Idag bestämde jag mig för att jag fick ligga innen hela dagen för att friskna till något och det har jag nästan gjort, legat inne alltså. Tog mig en promenad med nalle när det regnade som mest, men han tjatade ju så;) Blöta och eländiga kom vi tillbaka men det var skönt för då kunde jag krypa ner under täcket igen med en kopp te utan dåligt samvete.
Nu ska jag koka lite te och skriva en önskelista, det är snart dags ju. Frågan är bara vad man ska önska sig och vad man ska ge bort!?

Finns inga bekymmer, man blir lycklig var dag..

Ibland undrar man var all kraft kommer ifrån, all onödig energi som man lägger ner på det. Jag förstår mig inte själv varför.Återigen, jag känner mig så dum, så arg så ledsen.

Sitter just nu och tittar på timon och pumba, ska snart åka ner till jobbet för att jobba några ynka timmar. Sen ska jag ner till badhuset och simma lite och ikväll tänkte jag hyra en film om jag får sällskapet med mig.
Imorgon är det fredag igen och det väntas en lång dag på jobbet, får hoppas jag mår bättre efteråt denna gång så vi kan ta oss till hockeyn en sväng. Det blir mycket hockey i helgen märkte jag nu. fredag bofors, lördag hockeynsdag i Kristinehamn och söndag det trogna Kumla. Om allt vill sig som planerna vill säga.

Har även hittat en perfekt julklapp till min käre, hoppas bara det vill sig och att allting funkar då ska jag slå till:)


http://www.youtube.com/watch?v=1SO-YbG679c



fripassagerare?

Förut när jag skulle åka till jobbet gick jag ut till bilen och låste upp den, var lite smått stressad eftersom jag som vanligt gett mig ut senare än tänkt. I varje fall, när jag kommer ut till bilen och öppnar dörren ser jag att Herr Nilsson sitter i baksätet!? Nu är det inte så att det var en gammal gubbe som heter Herr Nilsson utan Apan i Pippi ni som minns, och inte heller att det var en riktigt apa utan ett gossedjur. Gissa vad paff jag blev, där satt han som en passagerare och det verkade inget skumt med det. Saken är bara den att jag aldrig sett djuret förut och vi har aldrig någonsin haft ett sådant i vår familj. Det var lite skrämmande faktiskt, när jag kom hem visade det sig iallafall vara så att StyvPer fått den någon gång i sitt jobb men glömt tagit med den hem och idag skulle han ta med den, men glömt att ta in den från bilen. Frågan är bara om han hade satt honom bak i baksätet som en vanlig människa och kanske tillockmed satt på honom bältet? Som tur var så hade inte apan bälte på sig när jag kom och det var nog tur för då hade jag blivit rejält rädd!!

http://www.youtube.com/watch?v=XC18yG0rQ-w
http://www.youtube.com/watch?v=LvGB0yDK-kY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HZphbIvSrQg&feature=related
eftersom det är den tredje så får ni till det tredje avsnittet:)

Imorgon blir det träna jobb och träna, det ska bli en skön torsdag!

Puss



 


3 december..

och fortfarande ingen julkalender som jag ahde blivit lovad innan. Men pågrund av det har jag skapat mig en egen jukalender där vi varje dag, Jag och Carl ska ge något tillvarandra som en lucka. Det har väl gått sådär med det, men det började med i måndags att han fick i luckan att han fick spela sitt spel och jag fick i  min lucka att jag fick titta på one tree hill, det var väl en helt okej start på det.Igår fick jag i min lucka massage och där var jag lite dålig så han fick spela sitt spel igen. Men idag/ikväll ska jag komma på något rikgigt bra för att gottgöra honom på. kan vara en bra idé detta så kan jag skriva varje dag om vad vi får i våra luckor.
På tal om Julkalendrar läste jag en blogg http://addspirit.blogg.se/2008/december/tidernas-basta-julkalender.html där hon skriver om vilken julkalender hon tycker är bäst : Sunes jul och då tänkte jag även skriva vilken jag tycker är bäst och med tanke på att jag somnat till Sunesjul (vilket jag har inspelat) så kan jag inte riktigt hålla med om det, men eftersom jag hade det inspelat kanske jag tyckt det tidigare år men inte nu. Nej jag måste säga att jag tycker att Mysteriet på greveholm är tidernas bästa julkalender. Jag har både filmerna, dataspel och brädspel, så go ahead, ni kan kalla mig nörd!  den har allt, spänning, kärlek, mystik, humor ja allt. Om en sådan julkalender skulle visas nu så skulle jag lätt gå upp klockan 07.15 óch följa varenda avsnitt!


Årets jukalender däremot var nog inget att hänga i granen, vi tittade på första avsnittet och allt ska vara så modernt och overkligt nu föritden som de flesta andra barnprogram från 2000. nej tacka fan Mysteriet alltså, Ska det vara så ska det.
Så luta er tillbaka och njut här kommer första avsnittet:

http://www.youtube.com/watch?v=30H-yJkLfqs

http://www.youtube.com/watch?v=xl75BzG18N8&feature=related

Nu ska jag jobba lite och fundera ut min lucka till carl:)

RSS 2.0